Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

Μικρό σπίτι; Να η λύση!

Σίγουρα όλοι όσοι ζείτε σε μικρό σπίτι και με ελάχιστους αποθηκευτικούς χώρους κάθε τέλος εποχής παιδεύεστε να βολέψετε ρούχα, παπούτσια και κουβέρτες. Έχετε πάψει να αγοράζετε είδη κουζίνας ή μπάνιου, ακόμη κι αν σας είναι απαραίτητα, επειδή δεν έχετε που να τα βάλετε!
Εδώ θα σας παρουσίασω μόνιμες, καλαίσθητες και οικονομικές λύσεις κι όχι απλά προσωρινές λύσεις ανάγκης για να κάνετε παροδικά την "δουλειά" σας.

Στα μικρά σπίτια αυτό που είναι σίγουρα μικρό είναι το μπάνιο. Οι περισσότεροι άνθρωποι θα σκεφτούν " Και τι έγινε; Σιγά την ώρα που περνάμε στο μπάνιο μας!". Μπορεί ο χρόνος που περνάμε στο μπάνιο μας να είναι ελάχιστος αλλά τα αντικείμενα που έχουμε ή χρείαζεται να έχουμε εκεί είναι πάρα πολλά! Απορρυπαντικά, αφρόλουτρα, είδη υγιεινής, άπλυτα ρούχα. Όποιος έχει χώρο δεν νοιάζεται επειδή μπορεί να τα τοποθετήσει στα ντουλάπια του. Εσείς όμως έχετε τον χώρο που χρειάζεστε; Αν όχι, πρέπει να τον δημιουργήσετε.
Το απαραίτητο αξεσουάρ κάθε μπάνιου είναι ένα καλάθι για τα απλύτα. Όταν, όμως, το μπάνιο του μίκυ μάους είναι μεγαλύτερο από το δικό σας ποια είναι η λύση; Ένα καλάθι που να μπορείτε να το κρεμάσετε! Μπορείτε να αγοράσετε είτε ένα καλάθι που κρεμιέται στην πόρτα του μπάνιου, είτε ένα σάκο για τα άπλυτα τύπου πυγμαχίας τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε και για προπόνηση!
Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το καλάθι για τα άπλυτα σαν χώρο αποθήκευσης απορρυπαντικών αρκεί να είναι τετράγωνο και να κλείνει ώστε τα παιδιά να μην έχουν πρόσβαση.
Και τώρα πάμε στο μεγάλο πρόβλημα "ντουλάπες". Όσες φορές κι αν προσπαθήσετε να χωρέσετε όλα σας τα πράγματα σε μία μικρή ντουλάπα απλά δεν γίνεται! Τι μπορείτε να κάνετε;

1ον Προμηθευτείτε ειδικές κρεμάστρες εξοικονόμησης χώρου είτε για μέσα στις ντουλάπες, είτε εξωτερικές.

2ον Μπορείτε να αγοράσετε μία παπουτσοθήκη είτε κρεμαστή, είτε τύπου "καλόγερος",είτε τύπου κουτί η οποία να χωράει κάτω από το κρεβάτι.

3ον Σε περίπτωση που δεν έχετε αρκετά ράφια στη ντουλάπα σας προμηθευτείτε ειδικές υφασμάτινες κρεμαστές ραφιέρες. Είναι πολύ οικονομικές και βολικές.
Με αυτόν τον τρόπο απεγκλωβίζετε ένα κομμάτι της ντουλάπας σας που σίγουρα θα βρείτε τρόπο να αξιοποιήσετε.

Αν και όταν αποφασίσετε να αλλάξετε έπιπλα εκτός από το να ελέγξετε τις διαστάσεις φροντίστε να έχουν αποθηκευτικό χώρο είτε, δηλαδή, να ανοίγουν από πάνω, είτε να έχουν συρτάρια στο κάτω μέρος ή στο πλάϊ,είτε να είναι πτυσσόμενα ή είτε να μαζεύονται εύκολα. Προσπαθήστε ακόμη και τα διακοσμητικά που αγοράζετε (κορνίζες, κοσμηματοθήκες ή άλλα) να έχουν τον πολύτιμο αποθευτικό χώρο που χρειάζεστε. Τέλος, αν θέλετε το σπίτι σας να δείχνει μεγαλύτερο μπορείτε να βάλετε καθρέφτες σε κάποιους από τους τοίχους σας χαρίζοντας του βάθος
.

Greek moussaka, the authentic!!!

Most people love the moussaka too long and are at the forefront of our preferences, especially in the era of eggplant summer, but we rare...